Relatietherapie
met Jitske en Chris

Aandacht en tijd voor jullie relatie

Iedereen verlangt naar een intieme, voedende en stromende relatie met zijn of haar partner. En toch voelt dit soms zo onbereikbaar. Alsof je elkaar misgrijpt en op elkaars tenen staat, terwijl je allebei wilt opgaan in een vloeiende dans met elkaar. Na een aantal keer proberen, raakt er een deel teleurgesteld. Moedeloos en gefrustreerd kunnen we onszelf dan soms terugtrekken uit de relatie. Waarbij we dromen over het dansen met onze geliefde, maar er zelf niet actief meer aan deelnemen.

We wachten vaak veel te lang met het inbrengen van ons verdriet, teleurstelling of frustratie. Uit angst om de ander niet te kwetsen, maar ook uit angst om zelf niet te worden afgewezen bij het delen van onze pijn in de relatie. We zijn bang om niet te worden gehoord of te worden gezien door degene waar we zo veel van houden. In de relatie komt de focus steeds meer te liggen op het verschil en gaat er steeds minder voedende energie naar de verbinding.

Soms is het zo dat het verschil tussen twee partners te groot om met elkaar in relatie te blijven. En ook dat is fijn om helder te krijgen, want  er zijn ook koppels die gebukt gaan onder het in stand houden van een relatie die hen beiden niet meer dient. 

Veel vaker zien we echter dat de pijn en het onbegrip dat ontstaat door het verschil, oplost wanneer de verbinding op een diepere laag wordt ervaren. Het verschil blijft bestaan, maar transformeert van aanleiding tot pijn en verwijdering, naar een bron voor verrijking en verwondering in de relatie. Wij helpen stellen om deze beweging te maken. Waarbij pijn in de relatie een aanleiding is tot groei, verdieping en heling in de relatie. Wij geven de sessie zelf ook als koppel, omdat wij daardoor ruim 20 jaar relatie ervaring meenemen en samen meer bedding en perspectieven in kunnen brengen als koppel.

Naast onze ervaring en achtergrond als ervaren en breed ontwikkelde therapeuten, zijn wij van nature ontzettend nieuwsgierig. We willen graag tot de essentie van iets komen en vragen door waar anderen misschien stoppen. Wij luisteren niet naar jullie verhaal als een afstandelijke therapeut in zijn ivoren toren, maar hebben oprechte compassie voor jullie als mens, ook voor jullie schaamtevolle, boze, angstige en verdrietige delen. Wij luisteren naar beide partners en zijn daarin niet partijdig. We geloven ook niet dat het kiezen van een kant de relatie werkelijk verder helpt. Als het nodig is zijn we ook scherp. Niet naar jou als persoon, maar wel naar de verhalen die we onszelf soms vertellen en die ons weghouden bij werkelijke heling. 

Wil je meer weten over onze werkwijze, de praktische details of over wie wij zijn en waarom wij relatietherapie geven, lees dan verder op InnerMovement.